Gina Homolka jest profesjonalnym szefem kuchni, a w wolnych chwilach coraz sławniejszą użytkowniczką TikToka. Za pomocą aplikacji Gina przekazuje swoje wskazówki dotyczące gotowania. Niedawno wyszła na przeciw każdemu, kto ma problem bądź też nie lubi czynności, jaką jest pozbywanie się skóry kurczaka. Tak zrobimy to szybko i sprawnie!
Szef kuchni dorada, jak pozbyć się skóry z kurczaka
TikTokowy profil Homolki śledzi prawie 270 tysięcy osób - liczby mówią same za siebie. Szef kuchni dzieli się swoimi trikami, z którymi przygotowywanie potraw może być o wiele prostsze. Kiedy pojawił się sposób na tłustą skórę z kurczaka, kwestią czasu było, kiedy nagranie stanie się viralem. Gina pokazuje, że każda kuchenna czynność może być prosta. Jaki jest zatem jej trik na kurczaka?
Chwyć dwa ręczniki papierowe, które zapewnią ci lepszy chwyt, a następnie po prostu je ściągnij - tłumaczy na wideo Gina.
Zaciekawieni obserwatorzy popularnej szef kuchni od razu wypróbowali metodę - wszyscy potwierdzają, że naprawdę działa!
TikTok jest pełen wskazówek odnośnie do przyrządzania potraw z kurczaka
Patent Giny na szybkie ściągnięcie tłustej skóry to niejedyny genialny pomysł, znajdujący się w popularnej aplikacji. Wśród nagrań dotyczących gotowania znajdziemy też m.in. poradę, jak bez robienia bałaganu i zamieszania usunąć ścięgna z piersi z kurczaka. Do tego triku wystarczy nam jedynie widelec oraz papierowy ręcznik. Najpierw wsuwamy ostre zakończenia widelca pomiędzy ścięgna, a następnie ciągniemy sztuciec w dół, tym samym usuwając przeszkadzający element. Ręcznik papierowy przyda się, by przytrzymać śliskie mięso we właściwym miejscu.
Kolejnym przydatnym spostrzeżeniem jest metoda na to, aby pałki lub podudzie z kurczaka zostało upieczone równomiernie z każdej strony. Tu potrzebujemy stojaka grillowego. Przygotowane wcześniej mięso podwieszamy na naszym stojaku i taką konstrukcję wkładamy do piekarnika. Dzięki temu trikowi ciepło wydzielane przez piekarnik będzie docierać do mięsa z każdej strony, a my będziemy cieszyć się z soczystej i ładnie zarumienionej potrawy.