Brzegi chrupiącego brownie i płynne masło orzechowe w środku to idealne połączenie. Nikt nie oprze się takiej słodkości. Przepis z pewnością zagości w waszych domach na dłużej.
Przepis na brownie z płynnym masłem orzechowym. Potrzebne składniki:
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- 1 jajko
- 20 gramów mielonych migdałów
- 3 łyżeczki masła orzechowego
Przepis na brownie z płynnym masłem orzechowym. Sposób przygotowania:
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofali
- Do przestudzonej czekolady dodaj jajko i mielone migdały
- Wszystko dokładnie wymieszaj
- Natłuść 3 foremki do muffinek
- Do każdej przełóż jedną łyżkę ciasta, łyżkę masła orzechowego i ponownie łyżkę ciasta
- Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 10-12 minut
I gotowe. Przed podaniem brownie z płynnym masłem orzechowym należy przestudzić. Takie ciasto można podawać z łyżką lodów śmietankowych.
Zobacz także: Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl