Frytki z McDonald's kuszą swoją wyjątkową sprężystością i chrupkością. Niestety ziemniaczane przekąski z fast foodów tracą swoje niezwykłe właściwości z momentem, kiedy wystygną. Były pracownik McDonald's uważa, że ma na to sposób.
Czytaj także: Pobił swoją byłą. Poszło o Big Maca w McDonald's
Frytki z McDonald's - przydatny trik
Bruno Bouchet, producent radiowy z Sydney, który jako nastolatek pracował przez trzy lata w McDonald's uważa, że wszystko sprowadza się do papierowej torby, w którą pakowane są frytki. Swoją wskazówką podzielił się podczas rozmowy z dziennikarzami w radiu KIIS FM.
Błędem, który wszyscy popełniają, jest zamknięcie górnej części torby z frytkami. Można by pomyśleć, jeśli szczelnie je zamkniesz, frytki pozostaną ciepłe. Błąd. Ziemniaki wtedy parują, a ty zostajesz z rozmoczonymi frytkami. W rzeczywistości gotujesz je na parze, kiedy zamykasz torbę - mówi były pracownik McDonald's
Instynkt podpowiada, aby zamknąć torbę, by zapobiec utracie ciepła. W rzeczywistości frytki tracą wówczas to, co sprawia, że są tak smakowite – swoją chrupiącą strukturę.
Tak więc po pierwsze - otwórz torbę. Po drugie, ułóż frytki w torbie poziomo, ponieważ spowolni to utratę ciepła. Na koniec ułóż hamburgery na wierzchu frytek, aby były ciepłe. Już nigdy w życiu nie będziesz miał rozmoczonych frytek, gwarantuję - dodaje Bouchet
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.