Przepisy autorstwa Magdy Gessler
Magda Gessler doskonale zna się na kuchni i potrafi dzielić się sprawdzonymi przepisami. Sekretami dzieli się zazwyczaj z widzami podczas swojego show, czyli "Kuchennych rewolucji". Jednak jej fani mogą sięgnąć również do książek oraz na portale społecznościowe restauratorki.
Magda Gessler prowadzi kanał na YouTubie, gdzie pokazuje, w jaki sposób przygotować popularne dania kuchni polskiej, ale także te z najróżniejszych zakątków świata. Magda Gessler postanowiła dwa lata temu przybliżyć rodakom, jak wykonuje najpopularniejsze dania na Wigilię Bożego Narodzenia.
Żurek jej autorstwa to już klasyk. Jaki jest trik Magdy Gessler? Dodaje suszone prawdziwki, które sprawiają, że zupa zyskują doskonały smak. Barszcz idealny na Wigilię to zgodnie z radami restauratorki taki, do którego doda się kilka kwaśnych jabłek. Wystarczy dodać je do zupy na całą noc, a następnie wyjąć, by zachwycić wszystkich przy świątecznym stole.
Nie tylko na Wigilię
Magda Gessler pokazuje także, w jaki sposób zabrać się za mniej typowe dania od strony klientów restauracji. Jak np. jeść muszle, homara czy krewetki. Dzieli się praktycznymi sprawdzonymi poradami, dlatego można bez wychodzenia z domu przygotować się przed wyjściem na kolację. Widzowie znajdą na kanale Magdy także przepis na Tortilla De Patatas. Nic, tylko brać się za przepisy.
Jako fanka polskiej kuchni Gessler nie zapomina także o jednym z najpopularniejszych polskich dań, które lądują na talerzach Polaków w każdą niedzielę. Schabowy będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli skorzysta się z porady restauratorki i.... zamoczy kotlety w marynacie z mleka, cebuli oraz przypraw na co najmniej 2 godziny przed smażeniem.
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.