To czekoladowe ciasto nie wymaga trudno dostępnych składników. Jest proste i szybkie w przygotowaniu. To idealny deser, jeśli odwiedzają cię znajomi lub rodzina.
Czekoladowe ciasto bez jajek i mleka. Potrzebne składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki kakao
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka wody
- 1/3 szklanki oleju rzepakowego
Czekoladowe ciasto bez jajek i mleka. Sposób przygotowania:
- Wymieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce
- Dodaj wodę i olej
- Dokładnie wymieszaj
- Przełóż masę do wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia formy
- Piecz w temperaturze 170 st. C. przez 25-28 minut
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl