Ciasto czekoladowe z mikrofalówki. To idealny przepis dla osób, które chcą bardzo szybko przygotować pyszny deser, ale nie chcą brudzić naczyń i poświęcać na gotowanie więcej niż 10 minut.
Ciasto czekoladowe z mikrofalówki. Potrzebne składniki:
- 30g mąki pszennej
- 50g cukru
- 1 łyżka kakao
- szczypta soli
- 60 ml wody
- 2 łyżki oleju roślinnego
Ciasto czekoladowe z mikrofalówki. Sposób przygotowania:
- Wymieszaj dokładnie wszystkie suche składniki w kubku
- Dodaj wodę i olej i znowu dokładnie wymieszaj
- Wstaw do kuchenki mikrofalowej. Dla mocy 1000 W czas pieczenia to ok. 1 min. 30 sek.
*Masz ochotę upiec pieczywo w domu? * Polecamy również przepis na klasyczne bułki pszenne, które zrobisz w godzinę.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.