Ciasto krówka na bazie krakersów to ekspresowy deser, który wykonasz w 10 minut. Ciasto jest wyśmienite w smaku za sprawą idealnego połączenia słodkiego kajmaku i delikatnej masy na bazie kremówki i serka mascarpone. Błyskawiczny deser idealnie sprawdzi się, kiedy odwiedzą cię niespodziewani goście.
Przepis na ciasto krówka bez pieczenia. Potrzebne składniki:
- 200 ml śmietanki 30 proc.
- 500 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
- 400 g masy kajmakowej
- 50 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
- ok. 250 g krakersów
Przepis na ciasto krówka bez pieczenia. Sposób wykonania:
- Formę o wymiarach 24x28 cm wyłóż papierem i ułóż warstwę krakersów
- Dobrze schłodzoną śmietankę ubij z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem
- Wykładaj gotowy krem na krakersy
- Na krem ułóż drugą warstwę krakersów i rozsmaruj masę kajmakową
- Wierzch ciasta posyp startą na grubych oczkach czekoladą
- Ciasto wstaw do lodówki na ok. 2 godziny
Zobacz także: Zobacz też: Unikaj takich gofrów. Zatrucie gwarantowane
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl