Prawie każdy lubi chipsy. Są doskonałą przekąską na imprezy czy wieczór przed telewizorem. Jeśli akurat się skończyły, nie ma co panikować. Wystarczy kilkanaście minut i 3 składniki, aby przygotować je w domu.
Domowe chipsy. Potrzebne składniki
- ziemniaki (mogą być także slodkie ziemniaki)
- olej do smażenia
- sól oraz ulubione przyprawy np. papryka, zioła prowansalskie, cebulka w proszku
Domowe chipsy. Sposób przygotowania
- ziemniaki obierz i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Można do tego także użyć tarki
- gotowe plasterki dokładnie wypłucz i osusz ręczniczkiem papierowym
- w garnku z grubym dnem rozgrzej olej. Oleju powinno być na tyle dużu, aby czipsy mogły się w nich zanużyć
- ziemniaki smaż przez kilka minut, do momentu aż się zarumienią i staną się chrupiace
- chipsy odsącz na ręczniczku papierowym. Następnie posyp solą lub wybranymi przyprawami
Gotowe. Smacznego! Jeśli polubiłeś ten przepis, to koniecznie spróbuj także makaronu z boczkiem i domowego Cheeseburgera.
Zobacz także: Niezwykłe spaghetti. Dodaj do niego bób
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: