Domowe Reese's smakują jak oryginał, ale są o wiele tańsze. Do ich przygotowania wystarczą zaledwie trzy proste składniki. Można do nich użyć dowolnej czekolady - nawet białej, ale najlepsze będą z gorzką.
Czytaj także: Przepis na placki. Ten składnik zmienia wszystko
Czekoladki Reese's. Potrzebne składniki:
- 3 łyżki cukru pudru
- 120 g masła orzechowego
- 170 g czekolady roztopionej (jeśli używasz białej lub mlecznej czekolady, zmniejsz ilość cukru o połowę)
Czytaj także: Ten przepis ma 100 lat. Nagranie obejrzało 7 mln osób
Czekoladki Reese's. Sposób wykonania:
- przygotuj małe papilotki do muffinek/babeczek
- w misce wymieszaj dokładnie masło orzechowe z cukrem pudrem
- do każdej papilotki nałóż po łyżeczce roztopionej czekolady
- na czekoladę wyłóż po łyżeczce masła orzechowego, a następnie przykryj kolejną warstwą czekolady
- wszystkie czekoladki wstaw do lodówki na ok. 2 godziny (do zastygnięcia czekolady)
Zobacz także: Banalny przepis na zupę ziemniaczaną. Zrobi ją także amator
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: ABA
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: