Jims' Orginal to jedna z najpopularniejszych budek z hot dogami w Chicago. Co ciekawe, nie znajdzie się tam klasycznych bułek z parówką, keczupem i musztardą. Największym hitem tego miejsca od lat są hot dogi "po polsku", choć w naszym kraju mało kto słyszał o takim wydaniu tego fast foodu. Charakteryzują się naprawdę dużą ilością smażonej cebuli.
Przepis na hot dogi po polsku. Składniki:
- bułki do hot dogów
- ulubiona kiełbasa
- cebula
- musztarda
- olej do smażenia
- pół łyżeczki cukru
- sól, pieprz
Przepis na hot dogi po polsku. Wykonanie:
- Cebulę pokrój w piórka i wrzuć na rozgrzany wcześniej olej, smaż na małym ogniu do momentu zeszklenia
- Po tym czasie dodaj do cebuli cukier, wymieszaj dokładnie i przykryj, by poddusiła się ok. 5 minut, ale nie przysmażała się
- Na koniec dopraw cebulę solą i pieprzem, świetnie sprawdzi się również odrobina sosu sojowego
- Kiełbasę natnij i podsmaż na patelni z każdej strony, możesz ją na kilka minut przykryć, by była ciepła również w środku
- Bułkę do hot dogów podgrzej uprzednio w piekarniku
- Wnętrze bułki posmaruj musztardą, tu najlepiej sprawdzi się ostra
- Do bułki włóż kiełbasę i wierzch przykryj dużą ilością smażonej cebuli
Czytaj także: Zdrowe placki ziemniaczane. Nie musisz ich smażyć
Zobacz także: Amerykański przysmak - krążki cebulowe
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl