Hot doga w stylu Chicago warto spróbować. Posmakuje nawet tym, którzy za tą przekąską nie przepadają. Charakteryzuje się połączeniem kwaśnego smaku z ostrym w dość słodkiej bułce. Jednak jest jedna ważna zasada: tego hot doga nie je się z keczupem. Podobno w samym Chicago są miejsca, gdzie odmawia się klientom podania keczupu.
Hot dog w stylu Chicago. Składniki:
- bułka do hot-dogów
- parówka z wołowiny
- pomidor
- ogórek konserwowy
- cebula
- papryczka jalapeno konserwowa
- musztarda
- sos relisz
- szczypiorek
Czytaj także: Idealne jajka w koszulce. Sposób Gordona Ramsaya
Hot dog w stylu Chicago. Wykonanie:
- Bułkę podgrzej
- Parówkę podsmaż na patelni
- Na spód bułki polej sosy: musztardę i relisz
- Cebulkę i szczypiorek drobno posiekaj, wrzuć na polane już sosy
- Dodaj parówkę, pomidora i ogórka
- Na sam wierzch połóż jedną papryczkę
Czytaj także: Sposób na pieczarki. Proste, a jakie smaczne
Zobacz także: Mistrz w jedzeniu hot dogów
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl