Trwa sezon na grilla. Doskonałym przepisem, który się sprawdzi w tym czasie jest papryka faszerowana. Zdrowe, proste i smaczne danie.
Przepis faszerowaną paprykę. Potrzebne składniki
- 6 dużych papryk
- 3-4 łyżki sosu pomidorowego
- 2 pomidory
- 4 łyżki kaszy kuskus
- 20 dag sera feta
- 10 g sera żółtego
- 1 duża cebula
- bazylia
- sól
- pieprz
Przepis faszerowaną paprykę. Sposób przygotowania
- Kaszę kuskus zalać wrzątkiem (wedle przepisu na opakowaniu). Kiedy będzie gotowa dodać sos pomidorowy
- Każdą paprykę wydrążyć i dokładnie oczyścić
- Cebulę i pomidory drobno posiekać, następnie lekko podsmażyć
- Do kaszy z sosem pomidorowym dodać pomidory z cebulką, ser feta, ser żółty i posiekaną bazylię
- Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem
- Papryki napełnić przygotowanym farszem i zawinąć w folię aluminiową
- Piec na grillu około 30-40 minut
- Jeśli nie masz grilla, papryki można też przygotować w piekarniku
Smacznego! Jeśli spodobał ci się ten przepis, to spróbuj także także przepysznych żeberek z grilla oraz domowych ciasteczek oreo.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.
Zapisz się na nasz specjalny newsletter o koronawirusie.