Cenimy Twoją prywatność

Kliknij "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU", aby wyrazić zgodę na korzystanie w Internecie z technologii automatycznego gromadzenia i wykorzystywania danych oraz na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Wirtualną Polskę, Zaufanych Partnerów IAB (880 partnerów) oraz pozostałych Zaufanych Partnerów (405 partnerów) a także udostępnienie przez nas ww. Zaufanym Partnerom przypisanych Ci identyfikatorów w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, które wskazujemy poniżej. Możesz również podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.


Na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody Wirtualna Polska, Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy będą przetwarzać Twoje dane osobowe zbierane w Internecie (m.in. na serwisach partnerów e-commerce), w tym za pośrednictwem formularzy, takie jak: adresy IP, identyfikatory Twoich urządzeń i identyfikatory plików cookies oraz inne przypisane Ci identyfikatory i informacje o Twojej aktywności w Internecie. Dane te będą przetwarzane w celu: przechowywania informacji na urządzeniu lub dostępu do nich, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru reklam, tworzenia profili związanych z personalizacją reklam, wykorzystania profili do wyboru spersonalizowanych reklam, tworzenia profili z myślą o personalizacji treści, wykorzystywania profili w doborze spersonalizowanych treści, pomiaru wydajności reklam, pomiaru wydajności treści, poznawaniu odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł, opracowywania i ulepszania usług, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru treści.


W ramach funkcji i funkcji specjalnych Wirtualna Polska może podejmować następujące działania:

  1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Cele przetwarzania Twoich danych przez Zaufanych Partnerów IAB oraz pozostałych Zaufanych Partnerów są następujące:

  1. Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich
  2. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru reklam
  3. Tworzenie profili w celu spersonalizowanych reklam
  4. Wykorzystanie profili do wyboru spersonalizowanych reklam
  5. Tworzenie profili w celu personalizacji treści
  6. Wykorzystywanie profili w celu doboru spersonalizowanych treści
  7. Pomiar efektywności reklam
  8. Pomiar efektywności treści
  9. Rozumienie odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł
  10. Rozwój i ulepszanie usług
  11. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru treści
  12. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów
  13. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści
  14. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich

W ramach funkcji i funkcji specjalnych nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy mogą podejmować następujące działania:

  1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Dla podjęcia powyższych działań nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy również potrzebują Twojej zgody, którą możesz udzielić poprzez kliknięcie w przycisk "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.


Cele przetwarzania Twoich danych bez konieczności uzyskania Twojej zgody w oparciu o uzasadniony interes Wirtualnej Polski, Zaufanych Partnerów IAB oraz możliwość sprzeciwienia się takiemu przetwarzaniu znajdziesz w ustawieniach zaawansowanych.


Cele, cele specjalne, funkcje i funkcje specjalne przetwarzania szczegółowo opisujemy w ustawieniach zaawansowanych.


Serwisy partnerów e-commerce, z których możemy przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody znajdziesz tutaj.


Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać wywołując ponownie okno z ustawieniami poprzez kliknięcie w link "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu.


Pamiętaj, że udzielając zgody Twoje dane będą mogły być przekazywane do naszych Zaufanych Partnerów z państw trzecich tj. z państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.


Masz prawo żądania dostępu, sprostowania, usunięcia, ograniczenia, przeniesienia przetwarzania danych, złożenia sprzeciwu, złożenia skargi do organu nadzorczego na zasadach określonych w polityce prywatności.


Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W celu zmiany ustawień prywatności możesz kliknąć w link Ustawienia zaawansowane lub "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu w ramach których będziesz mógł udzielić, odwołać zgodę lub w inny sposób zarządzać swoimi wyborami. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz w polityce prywatności.

pogoda
Warszawa
15°

Jednogarnkowy obiad? Przepis na pyszne flaczki z boczniaków

3

Nie masz czasu na siedzenie w kuchni cały dzień? Przepis na flaczki z boczniaków jest właśnie dla Ciebie. Bez bulionu, bez mięsa, przygotowany w jednym garnku. Nie dziękuj.

Jednogarnkowy obiad? Przepis na pyszne flaczki z boczniaków
Zdjęcie ilustracyjne (YouTube)

Uwielbiasz flaki wołowe? Teraz możesz je mieć w zupełnie innej, ale równie pysznej wersji. Wystarczy, że mięso zastąpisz grzybami. Oto przepis na flaczki z boczniaków. Palce lizać!

Flaczki z boczniaków. Składniki:

  • 400 g boczniaków
  • 1 mała lub średnia marchew - do 200 g
  • 1 mały korzeń pietruszki - do 120 g
  • 1 średnia cebula - około 150 g
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku - 15 g
  • kawałek korzenia imbiru - 20 g
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • 600 ml wody
  • przyprawy: 2 listki laurowe; czubata łyżka majeranku; 1 łyżeczka soli; 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki; pół łyżeczki pieprzu; po sporej szczypcie ostrej papryki i gałki muszkatołowej
  • do podania: natka pietruszki i pieczywo

Flaczki z boczniaków. Wykonanie:

  • Boczniaki przepłucz delikatnie zimną wodą, a następnie osusz je najpierw na sitku, a potem dokładniej na ręczniku papierowym.
  • Grzyby pokrój dowolnie w paski.
  • Twardsze ogonki również kroimy.
  • Cebulę obierz i posiekaj w dużą kostkę.
  • Marchew i korzeń pietruszki obierz cienko i zetrzyj na tarce, na dużych oczkach.
  • Do garnka wlej trzy łyżki oleju do smażenia.
  • Dodaj przygotowane warzywa oraz dwa listki laurowe.
  • Od razu wsyp też łyżeczkę soli oraz pół łyżeczki pieprzu.
  • Garnek umieść na płycie.
  • Ustaw średnią moc palnika i zacznij podsmażać warzywa z przyprawami.
  • Mieszaj całość przy pomocy drewnianej łyżki.
  • Warzywa smaż 10 minut (bez przykrywki). 
  • Po tym czasie do garnka dodaj też pokrojone w paski boczniaki.
  • Trzy ząbki czosnku oraz kawałek świeżego imbiru o wadze około 20 gramów obierz i pokrój w plasterki lub przepuść przez praskę, czy też zetrzyj na tarce.
  • Całość wymieszaj i podsmażaj przez kolejne 5 minut.
  • Kolejno do garnka wlej 600 ml wody.
  • Dodaj: łyżkę koncentratu pomidorowego, czubatą łyżkę suszonego majeranku, płaską łyżeczkę słodkiej papryki, po sporej szczypcie ostrej papryki i gałki muszkatołowej.
  • Wymieszaj zupę.
  • Garnek przykryj przykrywką i gotuj całość przez 20 minut na małej lub trochę wyższej mocy palnika (zupa ma się gotować, ale nie za mocno). 
  • Pod koniec gotowania sprawdź smak zupy i zdecyduj, czy chcesz ją jeszcze doprawić.
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Trzęsienie ziemi w Niemczech. Silniejszego w tym rejonie nie było
Fatalna pomyłka policji. 11-latka trafiła do szpitala psychiatrycznego
"Czyny nieobyczajne". Przyłapano ich na placu zabaw
To jak cud. W Mjanmie znaleziono żywego 20-latka
Atak 16-latka. Ujawnili, co było powodem. Jest zarzut
Woda niezdatna do picia nawet po przegotowaniu. Poważna awaria wodociągu
Jak gotować kalafior romanesco? Pamiętaj o jednej zasadzie
Ludzie widzą i nie wiedzą. Każdy spotkał taką narośl na drzewie. Leśnik tłumaczy
"Będzie mandat". Łania przyłapana. Nagranie obiega sieć
Rocznica katastrofy na zboczu Policy. Zginęli wszyscy na pokładzie AN-24
Wieczorem spójrz w niebo. Niezwykłe zjawisko. "To nie żart"
Tajemnice matki Jana Pawła II. Co stało się z Emilią Wojtyłą?
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić