Kotlety schabowe przygotowane według tego przepisu będą przyjemną odmianą na niedzielny obiad. Prosta marynata sprawi, że delikatne i soczyste mięso będzie dosłownie rozpływać się w ustach.
Kotlety schabowe. Potrzebne składniki:
- kilogram schabu
- 2 jajka
- 2 łyżki majonezu
- sok wyciśnięty z połówki cytryny
- sól i pieprz do smaku
- bułka tarta
- olej do smażenia
Czytaj także: Wegetariańska wersja pasztetu. Przepis na pasztet z cukinii
Kotlety schabowe. Sposób przygotowania:
- schab pokrój na 2 cm plastry i lekko rozbij tłuczkiem
- każdy kotlet posyp pieprzem i solą
- do miski dodaj jajka, majonez oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszaj
- kotlety włóż do przygotowanej marynaty. Aby schabowe były jeszcze lepsze można je zostawić w marynacie na kilka godzin
- na duży talerz wyspy bułkę tartą i obtocz mięso z każdej strony
- tak przygotowane kotlety smaż do momentu aż panierka się zarumieni
I gotowe! Jeśli nowa wersja kotletów schabowych przypadła ci do gustu to spróbuj także marchewkowych kopytek oraz bananowych klusek.
Zobacz także: Niezwykłe spaghetti. Dodaj do niego bób
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl