W jednych z odcinków programu "Kuchenne Rewolucje" znana restauratorka Magda Gessler zdradziła swój przepis na kotlety lwowskie. Kotlety, które przypominają nieco klasyczne mielone wychodzą wilgotne i soczyste w środku. Koniecznie wypróbuj przepis gwiazdy TVN.
Przepis na kotlety lwowskie wg Magdy Gessler. Potrzebne składniki:
- pół kg mielonego mięsa z kurczaka
- 30 dag ulubionego sera żółtego
- 1 bułka czerstwa
- bułka tarta do panierowania
- 2 żółtka
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz, gałka muszkatołowa
- masło klarowane do smażenia
Czytaj także: Barszcz ukraiński. Doskonały przepis na obiad
Przepis na kotlety lwowskie wg Magdy Gessler. Sposób wykonania:
- czerstwą bułkę namocz w wodzie
- mięso z kurczaka wymieszaj dokładnie z serem, żółtkami i odciśniętą z wody bułką
- następnie dodaj masło i przyprawy, wszystkie składniki muszą być dokładnie wymieszane
- następnie formuj kotlety i panieruj w bułce tartej
- kotlety smaż do złotego koloru na maśle klarowanym
Czytaj także: Kotleciki z kaszy. Obiad za mniej niż 10 zł
Zobacz także: Stary przepis na najlepsze pączki. Na jednym się nie skończy
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl