Jak przygotować doskonałego kurczaka innego niż zwykle? Wystarczy opakowanie ulubionych chipsów. Panierka z nich nie tylko sprawia, że mięso obtoczone jest w chrupiącej powłoce, ale również odciąża nas z potrzeby doprawiania dania. Ten przepis podbił sieć, też musisz spróbować!
Kurczak w panierce z czipsów. Składniki:
- Pierś z kurczaka
- 300 g czipsów cebulkowych lub paprykowych
- jajko
- 200 ml jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, czosnek w proszku
Kurczak w panierce z czipsów. Wykonanie:
- Pierś z kurczaka pokrój w drobniejsze paseczki
- Jogurt wymieszaj z jajkiem, czosnkiem, solą i pieprzem
- W jogurcie zamarynuj kurczaka, odstaw do lodówki na godzinę
- Czipsy drobno pokrusz
- Kurczaka obtocz w czipsach
- Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut
Smak czipsów możesz wybrać dowolny. Kurczak najlepiej smakuje z keczupem lub sosem czosnkowym.
Zobacz także: Pierś z kurczaka z boczkiem i sosem z suszonych pomidorów
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl