Magda Gessler jest specjalistką od tradycyjnych dań. Stąd też często dzieli się swoimi przemyśleniami na temat polskiej kuchni. Jej zdaniem idealny żurek powinien zawierać odpowiedni zakwas. Przygotuj go już dziś, a w Wielkanoc ciesz się idealną zupą!
Zakwas do żurku Magdy Gessler. Składniki:
- 1 szklanka mąki żytniej
- 1 litr wody
- 3 ząbki czosnku
- 2 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Zakwas do żurku Magdy Gessler. Wykonanie:
- Rozdrobnione ząbki czosnku połącz z innymi składnikami i wymieszaj.
- Całość włóż do szczelnego naczynia i zalej wodą.
- Zakwas przykryj czystą ściereczką lub gazą.
- Przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu, codziennie mieszając.
- Po około pięciu dniach powinien być gotowy!
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: