Kompot z suszu na świątecznym stole staje nie bez powodu. Przy takiej ilości jedzenia nawet najmocniejsze żołądki potrzebują wsparcia. Z pomocą przychodzi niezastąpiony kompot z suszu. Aromatyczny, smaczny i zdrowy. Gotuje się sam, więc bez problemu można wstawić go między jednym a drugim smażeniem ryby.
Przepis na kompot z suszu. Składniki:
- suszone śliwki
- suszone jabłka
- suszone morele
- suszona gruszka
- pomarańcze
- goździki
- cynamon
- miód
Czytaj także: Wigilijna zupa grzybowa. Przepis Magdy Gessler
Przepis na kompot z suszu. Wykonanie:
- Suszone owoce zalej gorącą wodą, odstaw na parę godzin, by napęczniały
- Po tym czasie dodaj pokrojoną w plastry pomarańczę, goździki i cynamon
- Całość gotuj w wodzie po owocach ok. 30 minut
- Na koniec dosłodź miodem
Zobacz także: Jak odchudzić świąteczne potrawy? KOMPOT
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl