Każdy kraj ma swoje dziwne przekąski. Wielu turystów dziwi się, gdy widzi, że jemy pierogi na słodko i do tego ze śmietaną. Dziwną przekąskę na również Hiszpania. Nie ma ona swojej nazwy, ale przyjęła się na tyle, że pojawia się niemal na każdej imprezie. To połączenie chorizo i Nutelli. Brzmi okropnie? Spróbuj, będziesz w szoku!
Kanapka po hiszpańsku. Składniki:
- dwie kromki chleba
- kiełbasa chorizo
- Nutella
Czytaj także: Przepis idealny na upał. Chłodnik ze szpinakiem
Kanapka po hiszpańsku. Wykonanie:
- Z chleba zrób tosty, możesz użyć tostera lub patelni
- Jedną z kromek posmaruj obficie Nutellą, połóż chorizo i przykryj drugą kromką, gotowe!
Czytaj także: Chłodnik z pomidorów. Najlepszy pomysł na letni obiad
Szynka doskonale komponuje się ze słodką Nuttelą. W wielu przepisach mówi się o odkrajaniu skórki, ale to już kwestia indywidualna. Smacznego!