Choć połączenie lodów i pieczywa wydaje się nieco dziwne, to efekt jest zaskakująco dobry. Lodowy chlebek to pyszna przekąska, która jest bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. To jeden z najłatwiejszych przepisów na chleb, który można modyfikować, dodając dowolne smaki lodów.
Przepis na chlebek lodowy. Potrzebne składniki
- 2 szklanki roztopionych lodów
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Czytaj także: Przepis na cytrynową piankę. Smaczny, lekki i łatwy w przygotowaniu deser
Przepis na chlebek lodowy. Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą na zwartą masę
- Przełóż masę do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej i wygładź
- Włóż formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
- Piecz przez ok. 35 minut
- Po przestudzeniu chlebek jest gotowy do spożycia
Czytaj także: Przepis na łatwe faworki wg Magdy Gessler
Zobacz także: Sposób na idealną mizerię. Polecany przez szefów kuchni
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl