Smażony ser feta to coś, czego warto spróbować. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do innych dań, doskonale smakuje też w sałatce. Jednak najczęściej jedzona jest z... Miodem! Może to brzmieć nieco odważnie, ale to połączenie naprawdę zdaje egzamin. Spróbujcie sami!
Czytaj także: Przepis na ramen. Zupa, która podbiła cały świat
Przepis na smażoną fetę. Składniki:
- kostka greckiego sera feta
- mąka
- jajko
- sezam
Przepis na smażoną fetę. Wykonanie:
- Mąkę i sezam przesyp do oddzielnych talerzyków
- Jajko roztrzep widelcem
- Kostkę fety przekrój na pół wzdłuż
- Ser obtocz najpierw w mące, później w jajku, na koniec w sezamie, rób to dokładnie, pokryj każdy bok
- Smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony, by panierka nabrała złotego koloru
- Po usmażeniu odłóż na chwilę ser na ręcznik papierowy, by ociekł z tłuszczu
Zobacz także: Rewelacyjne zapiekanki na kromkach chleba
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl