Została ci łodyga z brokuła i nie wiesz, co z nią zrobić? Od kiedy spróbujesz tego przepisu już nigdy jej nie wyrzucisz. W kilka minut możesz przygotować z niej frytki. Wystarczy łodygę obrać i pokroić, a następnie obtoczyć w mące, zamoczyć w mleku i ponownie obtoczyć w bułce tartej. Frytki z brokuła po upieczeniu są pyszne i chrupiące w smaku. Możesz podawać je z ulubionym sosem.
Przepis na frytki z brokuła. Potrzebne składniki:
- łodyga z brokuła
- mleko
- mąka ziemniaczana
- bułka tarta
Czytaj także: Taką ogórkową robiły nasze babcie. Poznaj jej sekret!
Przepis na frytki z brokuła. Sposób wykonania:
- łodygę z brokuła obierz ze skórki i pokrój w cienki paski jak na frytki
- następnie frytki obtaczaj w mące ziemniaczanej, mleku, a na końcu w bułce tartej
- frytki wyłóż na blaszkę i piecz przez ok.15-20 minut w temperaturze 200 st. C (termoobieg)
- upieczone frytki z brokuła podawaj z ketchupem lub innym ulubionym sosem.
Zobacz także: Szybkie racuchy z borówkami. Nie potrzebujesz drożdzy
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl