4 składniki i przyprawy, by wyczarować obłędny obiad? Nowoczesny, w świetnym stylu, który dobrze wygląda na talerzu i jeszcze lepiej smakuje? To właśnie fasolka szparagowa po francusku. Zrób ją już dziś, by w te pochmurne dni rozgrzać kubki smakowe do czerwoności!
Fasolka szparagowa po francusku. Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej zielonej,
- cebula,
- 2 łyżki oliwy,
- ok. pół pęczka natki pietruszki,
- sok z cytryny,
- gałka muszkatołowa,
- sól.
Czytaj też: Przepis na ciasto salceson. Jest przepyszne!
Fasolka szparagowa po francusku. Wykonanie:
- Fasolkę oczyść i ugotuj w osolonej wodzie.
- Posiekaj drobno cebulę i podsmaż na oliwie do uzyskania złotego koloru.
- Odcedzoną fasolkę dodaj do cebuli.
- Posyp posiekaną natką pietruszki i dopraw gałką muszkatołową, solą i sokiem z cytryny.
- Podsmaż jeszcze przez chwilę, aż fasolka się zarumieni.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: