Smacznie, zdrowo, kolorowo! Dokładnie takim posiłkiem jest zupa owocowa. Przygotujesz ją niezwykle szybko, a dodatkowym plusem jest fakt, że doskonale smakuje podana na zimno, jak i na ciepło. Mniam!
Zupa owocowa. Składniki:
- 1 kg ulubionych owoców (porzeczki, wiśnie, truskawki, maliny itp.)
- 1 l wody
- 150 ml słodkiej śmietany
- 250 g makaronu w kształcie gwiazdek
- 1 łyżka mąki
- cukier do smaku
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Zupa owocowa. Wykonanie:
- Zagotowujemy w wodzie wcześniej włożone owoce.
- Całość doprawiamy cukrem do smaku, a następnie dodajemy słodką śmietanę.
- Gotujemy makaron, odcedzamy, a później hartujemy go w zimnej wodzie.
- Wszystkie składniki łączymy z zupą owocową.
- Podajemy według uznania na ciepło bądź na zimno.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: KLS
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: