Wykonanie pasty jajecznej jest bardzo proste. To świetna śniadaniowa alternatywa dla sadzonych lub gotowanych na miękko jajek. Jest jednak prosty sposób, by zrobić niecodzienną wersję pasty jajecznej.
Pasta jajeczna inaczej. Potrzebne składniki:
- 6 jajek
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Czytaj także: Danie jednogarnkowe. Przepis na szybkie leczo
Pasta jajeczna inaczej. Sposób wykonania:
- Jajka ugotuj na twardo
- Po ugotowaniu jajek przełóż je do wody z lodem, będą się łatwiej obierać
- Oddziel białka od żółtek
- Przygotuj miskę, a nad nią połóż sito z bardzo małymi oczkami
- Najpierw przecieraj przez sito przy pomocy łyżki żółtka, później białka
- Do jajek dodaj majonez, sól i pieprz i delikatnie wymieszaj
Czytaj także: Przepis dla miłośników sera. Gruzińskie chaczapuri
Zobacz także: Jajka w różnych formach. Pomysł na pyszne śniadanie
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl