Magda Gessler jak nikt inny potrafi dobierać składniki tak, by danie pieściło podniebienie. Przepisem na swoją autorską pastę jajeczną restauratorka podzieliła się z właścicielami "Bistro Jajo" w Białogardzie podczas kręcenia "Kuchennych Rewolucji".
Pasta Magdy Gessler różni się od tych klasycznych przede wszystkim dodatkiem nietypowego składnika, jakim jest przyprawa curry, a także dużą ilością zieleniny. Jeśli raz jej spróbujecie, nie będziecie chcieli już nigdy jeść innej.
Przepis na pastę jajeczną wg. Magdy Gessler. Potrzebne składniki
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki masła
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka curry
- pół łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki
- szczypta suszonego majeranku
- sól, pieprz do smaku
Czytaj także: Schab po bałkańsku. Pyszny obiad dla całej rodziny
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Czytaj także: "Fit" Kopytka Lewandowskiej. Takiego przepisu nie znałeś
Przepis na pastę jajeczną wg. Magdy Gessler. Sposób przygotowania
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź
- Szczypiorek i koperek drobno posiekaj
- Jajka pokrój w bardzo drobną kostkę, przełóż do miski
- Dodaj zieleninę, majonez, musztardę i masło oraz przyprawy
- Wszystko dokładnie wymieszaj
Gotowe! Pasta smakuje najlepiej w towarzystwie świeżego pieczywa. Smacznego!