Szybkie i banalnie proste w przygotowaniu kotlety z tuńczyka smakują wybornie, zarówno na ciepło lub jako zimna przekąska. Kotleciki mogą być podstawą obiadu wtedy zaserwuj je z ziemniakami lub innymi dodatkami. Są też dobrym pomysłem na sycące kanapki. Co najważniejsze do przygotowania tego dania potrzebujesz tylko dwóch składników.
Przepis na kotlety z tuńczyka. Potrzebne składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 jajko
- opcjonalnie: garść natki pietruszki
- szczypta soli i pieprzu
Czytaj także: Danie jednogarnkowe. Przepis na szybkie leczo
Przepis na kotlety z tuńczyka. Sposób wykonania:
- Tuńczyka odsącz z zalewy i wrzuć do miski
- Dodaj jajko, pietruszkę, sól i pieprz
- Wszystko dokładnie wymieszaj i formuj małe kotleciki. Jeżeli uznasz, że masa jest zbyt rzadka możesz dodać odrobinę bułki tartej
- Rozgrzej patelnię i smaż kotlety do zarumienienia
Zobacz także: Pannukakku - prosty przepis na fińskie naleśniki
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl