Cenimy Twoją prywatność

Kliknij "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU", aby wyrazić zgodę na korzystanie w Internecie z technologii automatycznego gromadzenia i wykorzystywania danych oraz na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez Wirtualną Polskę, Zaufanych Partnerów IAB (883 partnerów) oraz pozostałych Zaufanych Partnerów (405 partnerów) a także udostępnienie przez nas ww. Zaufanym Partnerom przypisanych Ci identyfikatorów w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności) i pozostałych, które wskazujemy poniżej. Możesz również podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.


Na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody Wirtualna Polska, Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy będą przetwarzać Twoje dane osobowe zbierane w Internecie (m.in. na serwisach partnerów e-commerce), w tym za pośrednictwem formularzy, takie jak: adresy IP, identyfikatory Twoich urządzeń i identyfikatory plików cookies oraz inne przypisane Ci identyfikatory i informacje o Twojej aktywności w Internecie. Dane te będą przetwarzane w celu: przechowywania informacji na urządzeniu lub dostępu do nich, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru reklam, tworzenia profili związanych z personalizacją reklam, wykorzystania profili do wyboru spersonalizowanych reklam, tworzenia profili z myślą o personalizacji treści, wykorzystywania profili w doborze spersonalizowanych treści, pomiaru wydajności reklam, pomiaru wydajności treści, poznawaniu odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł, opracowywania i ulepszania usług, wykorzystywania ograniczonych danych do wyboru treści.


W ramach funkcji i funkcji specjalnych Wirtualna Polska może podejmować następujące działania:

  1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Cele przetwarzania Twoich danych przez Zaufanych Partnerów IAB oraz pozostałych Zaufanych Partnerów są następujące:

  1. Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich
  2. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru reklam
  3. Tworzenie profili w celu spersonalizowanych reklam
  4. Wykorzystanie profili do wyboru spersonalizowanych reklam
  5. Tworzenie profili w celu personalizacji treści
  6. Wykorzystywanie profili w celu doboru spersonalizowanych treści
  7. Pomiar efektywności reklam
  8. Pomiar efektywności treści
  9. Rozumienie odbiorców dzięki statystyce lub kombinacji danych z różnych źródeł
  10. Rozwój i ulepszanie usług
  11. Wykorzystywanie ograniczonych danych do wyboru treści
  12. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów
  13. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści
  14. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich

W ramach funkcji i funkcji specjalnych nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy mogą podejmować następujące działania:

  1. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł
  2. Łączenie różnych urządzeń
  3. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie
  4. Aktywne skanowanie charakterystyki urządzenia do celów identyfikacji

Dla podjęcia powyższych działań nasi Zaufani Partnerzy IAB oraz pozostali Zaufani Partnerzy również potrzebują Twojej zgody, którą możesz udzielić poprzez kliknięcie w przycisk "AKCEPTUJĘ I PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub podjąć decyzję w sprawie udzielenia zgody w ramach ustawień zaawansowanych.


Cele przetwarzania Twoich danych bez konieczności uzyskania Twojej zgody w oparciu o uzasadniony interes Wirtualnej Polski, Zaufanych Partnerów IAB oraz możliwość sprzeciwienia się takiemu przetwarzaniu znajdziesz w ustawieniach zaawansowanych.


Cele, cele specjalne, funkcje i funkcje specjalne przetwarzania szczegółowo opisujemy w ustawieniach zaawansowanych.


Serwisy partnerów e-commerce, z których możemy przetwarzać Twoje dane osobowe na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody znajdziesz tutaj.


Zgoda jest dobrowolna i możesz ją w dowolnym momencie wycofać wywołując ponownie okno z ustawieniami poprzez kliknięcie w link "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu.


Pamiętaj, że udzielając zgody Twoje dane będą mogły być przekazywane do naszych Zaufanych Partnerów z państw trzecich tj. z państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.


Masz prawo żądania dostępu, sprostowania, usunięcia, ograniczenia, przeniesienia przetwarzania danych, złożenia sprzeciwu, złożenia skargi do organu nadzorczego na zasadach określonych w polityce prywatności.


Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W celu zmiany ustawień prywatności możesz kliknąć w link Ustawienia zaawansowane lub "Ustawienia prywatności" znajdujący się w stopce każdego serwisu w ramach których będziesz mógł udzielić, odwołać zgodę lub w inny sposób zarządzać swoimi wyborami. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz w polityce prywatności.

pogoda
Warszawa
aktualizacja 

Prosta Pavlova wg Ani Starmach. Oto sekret idealnej bezy

16

Beza z bitą śmietaną i owocami to niezwykle efektowny deser. Wbrew pozorom beza Pavlovej jest całkiem prosta do zrobienia, trzeba tylko pamiętać o kilku trikach.

Prosta Pavlova wg Ani Starmach. Oto sekret idealnej bezy
Beza z bitą śmietaną i owocami wg Ani Starmach. (Pixabay)

Ania Starmach podzieliła się przepisem na pyszną bezę z bitą śmietaną i sezonowymi owocami. Deser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Beza wychodzi lekka i delikatna, a sezonowe owoce delikatnie przełamują jej słodycz.

Sekretem idealnej bezy jest mocne ubicie białek a następnie powolne dosypywanie do piany cukru (drobny lub granulowany, nie cukier puder) i reszty dodatków. Równie ważne jest pieczenie bezy w niskiej temperaturze, inaczej będzie gumowata w środku.

Przepis na bezę wg Ani Starmach. Potrzebne składniki:

  • 6 białek (w temperaturze pokojowej)
  • 300 g drobnego cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

krem:

  • 400 ml śmietanki kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • 400 g ulubionych owoców: truskawki, maliny, borówki itp.
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru

Przepis na bezę wg Ani Starmach. Sposób przygotowania:

  • białka ubijaj na sztywną pianę mikserem, pod koniec ubijania dosypuj stopniowo: cukier, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i szczyptę soli
  • sztywną pianę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, uformuj z piany koło
  • ubite białka wstaw do nagrzanego piekarnika do 175 st. C, po włożeniu blachy zmniejsz temperaturę do 150 st. C i piecz przez ok. 1,5 godz
  • po tym czasie nie wyciągaj bezy z piekarnika, pozostaw ją w środku do wystygnięcia

krem:

  • śmietankę ubij na sztywno, dodaj mascarpone, cukier waniliowy i cukier puder
  • na ostudzony spód bezowy wyłóż krem
  • ciasto udekoruj świeżymi owocami
Zobacz także: Zobacz też: Popularne błędy popełniane podczas smażenia jajecznicy
Autor: ESO
Dziękujemy za Twoją ocenę!

Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Które z określeń najlepiej opisują artykuł:
Wybrane dla Ciebie
Litwa zbuduje "ścianę dronów". Tak będzie chronić granicę
Będzie o niej głośno. Nagranie z Tatr niesie się po sieci
Zatrzymywał pociągi we Wrocławiu. Szokujące, co było w mieszkaniu 57-latka
Polak wygrał maraton. Telewizja w Korei Północnej widzi to inaczej
Jak zrobić mazurek wielkanocny? Z tego przepisu zawsze się udaje
"Dziwne przypadki" audi A2 na S52. Pokazali nagrania
Chcą nowego referendum w sprawie członkostwa w UE. Norwedzy zabrali głos
Fałszywe wpisy na koncie premiera Czech. Fiala padł ofiarą hakerów
Zgubili urnę z prochami jej syna. Tyle odszkodowania otrzymała
Nietypowy połów w Dunajcu. Wyłowił to za pomocą magnesu
Miliarder z USA współpracował z Hamasem? Mógł pomagać w zamachu na Izrael
Francesco Totti w Moskwie. Dostał honorarium z "sześcioma zerami"
Przejdź na
Oferty dla Ciebie
Wystąpił problem z wyświetleniem strony Kliknij tutaj, aby wyświetlić