Majonez to podstawa wielu Wielkanocnych potraw. Jeśli nie masz ochoty na ten ze sklepu, spróbuj przygotować go samodzielnie w domu.
Czytaj także: Ewa Wachowicz poleca. Pieczeń na Wielkanoc
Najszybszy majonez na świecie. Nauczyłam się go w Hiszpanii. Najlżejszy, najprzyjemniejszy, najtańszy. I nasz, domowy - zachwalała na swoim kanale na YouTube Gessler.
Domowy majonez Magdy Gessler. Potrzebne składniki:
- olej rzepakowy
- 2 jajka
- mleko
- musztarda rosyjska
- ocet spirytusowy
- sól
- cukier
- pieprz
- mleko
Domowy majonez Magdy Gessler. Sposób przygotowania:
- do miski wbij 2 jajka i wlej pół litra oleju
- dodaj dużą łyżkę musztardy, sól, płaską łyżeczkę cukru i około 3-4 łyżki octu
- całość zblenduj lub zmiksuj aż do uzyskania jednolitej i gładkiej masy
- na koniec dodaj do majonezu 2-3 łyżki zimnego mleka i całość przełóż do słoika
Zobacz także: Smacznego: przepis na Buddha bowl
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: ABA
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: