Pascha wielkanocna nie jest może "daniem" goszczącym na każdym stole, ale u niektórych to absolutny "must have" podczas świąt. A ta z przepisu Roberta Makłowicza po prostu nie może się nie udać. Nie czekaj i przetestuj ją w tym roku!
Pascha wielkanocna Roberta Makłowicza. Składniki:
- 1 kg twarogu sernikowego,
- 3 jajka,
- szklanka cukru pudru,
- torebka cukru pudru z wanilią,
- szczypta zmielonego kardamonu,
- garść rodzynek,
- garść kandyzowanej skórki pomarańczowej,
- otarta skórka z cytryny,
- szczypta soli
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Pascha wielkanocna Roberta Makłowicza. Wykonanie:
- W misce dokładnie mieszamy twaróg z jajkami, cukrami, kardamonem, sparzonymi i przecedzonymi rodzynkami, skórką pomarańczową i z cytryny oraz solą.
- Durszlak wyściełamy gazą i ustawiamy na sporym naczyniu.
- Na materiał wylewamy masę sernikową.
- Przykrywamy ją wystającą gazą i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.
- Po tym czasie wykładamy paschę na talerz i dekorujemy bakaliami.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl