Kto z nas nie lubi burgerów? Taki sycący obiad idealnie sprawdzi się jako danie na szybko. Wystarczy jedynie podsmażyć mięso i bułki. Dodatki do burgera można dobrać samemu.
Przepis na burgery. Potrzebne składniki:
- 2 maślanki
- 200 gram mielonego mięsa wołowego
- 2 łyżeczki musztardy
- płaska łyżeczka soli
- pół łyżeczki pieprzu
- 2 plastry cheddara
- 1-2 ogórki kiszone
- czerwona cebula
- łyżka oliwy z oliwek
Przepis na burgery. Sposób przygotowania:
- W misce wymieszaj mięso, sól, musztardę i pieprz
- Ugnieć porządnie w dłoniach i uformuj kulki, które później spłaszcz
- Na patelni rozgrzej oliwę
- Smaż mięso przez ok. 5 minut z jednej strony
- Na smażone mięso połóż plasterek sera
- Rozgrzej drugą patelnię
- Wyłóż na nią bułki i podsmażaj je aż nabiorą złocisty kolor
I gotowe! Na bułkę wyłóż swoje ulubione składniki, mięso i sosy. Do takiego burgera świetnie będzie pasować sos 1000 wysp (ketchup + majonez) lub sos BBQ.
Zobacz także: Domowy kebab. Lepszy niż zamawiany
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl