Cake pops, czyli lizaki z ciasta to pyszne smakołyki, które będą hitem każdej imprezy. Do ich przygotowania potrzebne jest dowolne suche ciasto np. biszkopt, czy babka. Możesz nawet wykorzystać resztki różnych ciast. Cake pops najlepiej udekorować czekoladą i dowolną posypką.
Czytaj także: Pyszna tarta z truskawkami. Niezawodny przepis
Przepis na cake pops. Potrzebne składniki
- 400 g biszkoptu lub innego suchego ciasta
- 200 g czekolady
- 120 g mascarpone
- 100 g nutelli
- dowolne posypki
- patyczki do cake pops lub do lodów
Czytaj także: Takiego dania jeszcze nie jadłeś. Przepis na zupę popcornową
Przepis na cake pops. Sposób przygotowania
- Pokrusz ciasto
- Wymieszaj mascarpone z nutellą
- Wymieszaj kawałki ciasta z kremem z mascarpone i nutelli
- Z masy uformuj małe kulki i włóż je na 2 godziny do lodówki
- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej
- Wyjmij kulki z ciasta, nabij je na patyczki i obtocz w rozpuszczonej czekoladzie
- Udekoruj wedle uznania dowolnymi posypkami
- Przechowuj cake pops w lodówce
Zobacz także: Niezawodny przepis na ciasto bez pieczenia. Idealny deser na letnie upały
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl