Ciastka z masła orzechowego są idealne, jeśli chcesz zrobić coś łatwego i szybkiego. Do ich przygotowania nie potrzebujesz nawet miksera. Wystarczy jedynie piekarnik i dobre chęci.
Ciastka z masła orzechowego. Potrzebne 3 składniki:
- 200g masła orzechowego - może być z kawałkami orzechów lub "gładkie"
- 175g cukru
- 1 jajko
Ciastka z masła orzechowego. Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dobrze, by masło miało temperaturę pokojową, będzie się łatwiej mieszało
- Z powstałej masy uformuj 3-centymetrowej kulki i każdą z nich spłaszcz widelcem "na krzyż", tak jak na zdjęciu
- Rozłóż ciastka na blasze pokrytej papierem do pieczenia
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. przez około 10-12 minut
Polecamy też przepis na domową pizzę bez mąki i drożdży.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.
Zapisz się na nasz specjalny newsletter o koronawirusie.