Ciastka bez mleka, jajek i masła z 2 składników. Ten przepis jest niezwykle prosty. Będzie też idealny dla alergików i wegan, bo nie ma w nim żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Jedynymi składnikami tych ciastek są dojrzałe banany i mąka migdałowa. Spokojnie - taką mąkę można kupić w większości marketów i wcale nie jest tak droga, jak się wydaje.
Ciastka bez mleka, jajek i masła. Potrzebne składniki
2 dojrzałe banany
250g mąki migdałowej
Ciastka bez mleka, jajek i masła. Sposób przygotowania
- Zblenduj banany razem z mąką
- Za pomocą dużej łyżki lib łyżki do lodów formuj kulki i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
- Dłonią lub płaską stroną łyżki lekko spłaszcz kulki
- Piecz w temperaturze 170 st. C. przez 20-30 minut, aż będą złociste
- Po upieczeniu poczekaj aż ostygną
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.