Podajemy wam przepis na ciasto, które zawsze się udaje i smakuje wyśmienicie. Możesz wykonać go z różnymi owocami. Ciasto zawsze wychodzi puszyste i wilgotne w środku, a na wierzchu ma chrupiącą kruszonką. Spróbuj pysznego ciasta jesiennego z gruszką.
Przepis na ciasto, które zawsze wychodzi. Potrzebne składniki:
- 600 gram mąki pszennej
- 3 jajka
- 300 gram maślanki lub kefiru
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 gram cukru
- aromat waniliowy
- ok.100- 120 ml oleju
- ok. pół kg gruszek
Do kruszonki : 200 g mąki pszennej, 150 g cukru lub ksylitolu, 100 g masła
Czytaj także: Przepis na biszkopt. Nigdy Ci nie opadnie!
Przepis na ciasto, które zawsze wychodzi. Sposób przygotowania:
- Gruszki pokrój w kostkę
- Masło zetrzyj na tarce, dodaj cukier i mąkę i rozetrzyj dłońmi na kruszonkę
- W misce wymieszaj mąkę, cukier i proszek
- W drugiej misce wymieszaj jajka, maślankę i olej
- Następnie połącz ze sobą mokre i suche składniki za pomocą łyżki, powinna powstać jednolita masa
- Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia
- Ułóż owoce i posyp kruszonką
- Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 45 minut na opcji góra- dół