Przygotowanie grillowanego camemberta nie zajmie ci dłużej niż 5 minut. Ten pyszny i sycący ser świetnie sprawdzi się z dodatkiem żurawiny. Możemy go przygotować na grillu, zwykłej patelni lub w piekarniku.
Grillowany camembert z żurawiną. Potrzebne składniki:
- 1 krążek sera camembert
- 4 ząbki czosnku
- kilka liści bazylii
- opcjonalnie: 1 łyżka konfitury z żurawiny, borówki lub czarnej
Grillowany camembert z żurawiną. Sposób przygotowania:
- Obierz i posiekaj (ale nie za drobno) czosnek i wymieszaj go z liśćmi bazylii
- Ułóż zioła z czosnkiem na serze i zawiń go w folię aluminiową
- Na rozgrzanego grilla połóż krążek sera camembert
- Piecz go przez 5 minut na jednej stronie, a później obróć i znowu piecz przez 5 minut
I gotowe! Jak widać przepis na grillowany camembert nie należy do tych najbardziej skomplikowanych. Podpieczony ser należy przełożyć na talerz i podawać go z łyżką konfitury.
Grillowany camembert świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanej karkówki lub soczystego kurczaka. Gotowy ser warto również posypać świeżo zmielonym pieprzem - smak będzie niepowtarzalny.
Zobacz także: Jak wybrać dobrą kiełbasę na grilla?
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl