Jeśli nie masz zbyt wiele czasu, a chcesz przygotować smaczny deser, kokosanki będą idealnym pomysłem. Ich przygotowanie i pieczenie zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Co więcej, do zrobienia kokosanek potrzebujesz zaledwie dwóch podstawowych składników.
Czytaj także: Przepis na najlepsze kakao. Idealne na jesienny wieczór
Przepis na ekspresowe kokosanki. Potrzebne składniki
- 200 g słodzonego mleka skondensowanego
- 200 g wiórków kokosowych
Przepis na ekspresowe kokosanki. Sposób przygotowania
- Dokładnie wymieszaj skondensowane mleko z wiórkami kokosowymi
- Uformuj z masy kulki (możesz użyć do tego dwóch łyżeczek lub małej łyżki do lodów)
- Ułóż kokosanki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z opcją pieczenia góra/dół
- Piecz przez ok. 10-15 minut, aż kokosanki się zarumienią
Czytaj także: Kanapka drwala w domu. Bajecznie prosty przepis
Zobacz także: Domowa swojska kiełbasa. Banalny przepis
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl