Większość osób je awokado w formie guacamole lub jako dodatek do sałatek i kanapek. Awokado można jednak przyrządzić również na wiele innych sposobów. Pyszną, zdrową i zarazem łatwą propozycją będzie awokado faszerowane twarożkiem.
Czytaj także: Idealne jajka w koszulce. Sposób Gordona Ramsaya
Awokado faszerowane twarożkiem. Potrzebne składniki
- 1 awokado
- 120 g twarogu półtłustego
- 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
- 5 sztuk rzodkiewki
- odrobina szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Czytaj także: Spróbuj tych frytek. Nie wrócisz do smażonych. Przepis prosty i wygodny
Awokado faszerowane twarożkiem. Sposób przygotowania
- Umyj i pokrój rzodkiewki w niewielkie kawałki
- Przełóż twaróg do miseczki
- Dodaj jogurt i rzodkiewkę, a także odrobinę soli i pieprzu
- Wszystkie składniki wymieszaj
- Przekrój awokado na pół i usuń pestkę
- Dziurę po pestce napełnij przygotowanym twarożkiem
Zobacz także: Warzywa bogate w żelazo. Każdy powinien mieć je w kuchni
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl