Jajecznica po francusku - to brzmi dumnie! Wykonanie jej jest bardzo proste. Jest delikatniejsza niż wszystkie inne. To dzięki idealnemu połączeniu masła z jajkiem i dodaniu go w odpowiednim momencie.
Przepis na jajecznicę po francusku. Składniki:
- 3 jajka
- 1,5 łyżki zimnego masła
- sól i pieprz
Czytaj także: Sposób na zupkę chińską. Na to byś nie wpadł
Przepis na jajecznicę po francusku. Wykonanie:
- Białka oddziel od żółtek i lekko roztrzep je widelcem
- Na patelni roztop pół łyżki masła
- Wylej na patelnię białka i podsmaż na małym ogniu mieszając je szpatułką
- Dodaj żółtka i dalej mieszając smaż je dopóki się nie zetną
- Zdejmij jajecznicę z ognia i na gorące jeszcze jajko dodaj pozostałą część masła, sól i pieprz, wymieszaj do połączenia się masła z jajkiem do końca
Zobacz także: Jajecznica na parze. Prosta zmiana, a zupełnie inny smak dania
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Autor: MMC
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: