Słynny baton pierwszy raz wyprodukowano we Włoszech w 1990 roku. Pięć lat później został rozpowszechniony w innych zakątkach świata. Do dziś cieszy się popularnością wśród dzieci i dorosłych.
Czytaj także: Wystarczą trzy składniki. Przepis na chlebek lodowy
Krem z Kinder Bueno przygotowany samodzielnie może być świetną alternatywą dla sklepowego batonika. Choć nie będzie smakował identycznie, jest równie pyszny, a w dodatku banalny w przygotowaniu. Zrobisz go ekspresowo.
Aby przyrządzić krem z Kinder Bueno, wystarczy zmiksować ze sobą dwa składniki. Taka masa sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów, a także do pałaszowania bez niczego. Jak go przyrządzić? Nic prostszego. Potrzebujemy białej czekolady i orzechów laskowych.
Przepis na domowy krem z Kinder Bueno - lista składników:
- 75 g obranych orzechów laskowych
- 150 g białej czekolady
- alternatywnie, jako dodatek: 50 g mlecznej czekolady
- blender
Przepis na domowy krem z Kinder Bueno - sposób przygotowania:
- czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
- aby rozpuścić czekoladę łamiemy ją na kawałki i umieszczamy w metalowej lub szklanej misce o większej średnicy niż ma garnek
- do garnka wlewamy wodę, podgrzewamy
- wkładamy miseczkę z czekoladą i mieszamy od czasu do czasu
- gdy czekolada będzie gotowa, dodajemy do niej orzechy laskowe
- wszystkie składniki mieszamy
- następnie powstałą masę blendujemy i gotowe!
- oto nasz zastępczy krem ze słynnego Kinder Bueno!
Czytaj także: Deser z trzech składników. Dzieci będą zachwycone