Makaron ruski to świetne rozwiązanie dla tych, którzy przepadają za smakiem pierogów ruskich, ale nie mają czasu na ich lepienie. Makaron a'la pierogi ruskie przygotujesz już w ok. 15 minut. Wystarczy ugotować makaron, podsmażyć cebulkę, dodać ser i przyprawy. Smacznego!
Czytaj także: Ekspresowy tort z patelni. Zrobisz go w kilka minut
Przepis na ruski makaron. Składniki:
- 1 cebula
- 100 g makaronu pełnoziarnistego
- kostka chudego twarogu
- sól, pieprz
Przepis na ruski makaron. Wykonanie:
- cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju na złoty kolor
- ugotuj makaron
- twaróg przełóż do miski, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj
- do cebulki dodaj makaron i ser, a następnie wszystko wymieszaj i chwilę podsmaż na patelni
- na koniec, jeżeli jest taka potrzeba przypraw danie solą i pieprzem
Czytaj także: Nie tylko do sałatki! Przepis na smażoną fetę
Zobacz także: Prosty i przepyszny Langosz. Przepis na tradycyjny przysmak z Węgier
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl