Tegoroczny sezon grzybowy jest dla nas szczególnie łaskawy. W końcu przyszedł czas na rydze, których w lesie nie brakuje. Jak je najlepiej przyrządzić? Pomysłów jest wiele, ale w przypadku tego grzyba największy sekret tkwi w prostocie. Wystarczą świeże rydze, łyżka dobrego masła i szczypta soli do smaku. I tyle! To genialny dodatek to obiadu, ale nie da się ukryć, że świetnie smakują również po prostu z pajdą chleba prosto z patelni. Smacznego!
Przepis na rydze. Składniki:
- świeże rydze
- masło
- sól
Przepis na rydze. Wykonanie:
- Grzyby dokładnie oczyść, zostaw same kapelusze
- Na patelni rozgrzej masło
- Wrzuć na nie grzyby, powinny w miarę dokładnie pokryć się tłuszczem, ale nie w nim pływać
- Smaż ok. 3-4 minuty co jakiś czas mieszając
- Dopraw solą
Zobacz także: Jesienne zbiory ciekawych grzybów. Pokazał, co miał w koszyku
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl