Przepis na tę pastę jajeczną jest dziecinnie prosty. To, co ją wyróżnia spośród innych to przyprawy: chili, curry i majeranek.
Pasta jajeczna. Potrzebne składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki miękkiego masła
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- pęczek szczypiorku
- pęczek koperku
- Przyprawy: 0,5 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka curry, szczypta majeranku, pieprz i sól
Pasta jajeczna. Sposób przygotowania:
- gotujemy jajka, studzimy
- następnie kroimy w drobną kostkę
- siekamy szczypior i koper
- wszystko przekładamy do miski
- dodajemy majonez, musztardę, masło
- doprawiamy i wszystko bardzo dokładnie mieszamy.
Gotowe, smacznego! Jeśli spodobał ci się nasz przepis na to oryginalne śniadanie, to zobacz także, jak przygotować pyszne kotlety schabowe oraz rosół.
Zobacz także: Przepis na pyszne schabowe. Idealne na obiad po grzybobraniu
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Dziękujemy za Twoją ocenę!
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Które z określeń najlepiej opisują artykuł: