Awokado przez lata było niedoceniane. Teraz bije rekordy popularności. Kochają je kucharze, restauratorzy, kulinarni blogerzy. Jest smaczne, a przy tym niezwykle zdrowe. A pasta z awokado? Nada się do wszystkiego i z każdej okazji. W dodatku jest prosta do wykonania i bardzo szybka. Palce lizać!
Pasta z awokado. Składniki:
- 1 Awokado
- 2 Jajka
- 1 Cebula
- Szczypta soli i pieprzu
- 50 g majonezu
- 0,5 cytryny
Pasta z awokado. Wykonanie:
- Jajka ugotuj na twardo i pozostaw do wystudzenia;
- Awokado obierz ze skórki i usuń pestkę;
- Miąższ zetrzyj na tarce na dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny, aby awokado nie ściemniało;
- Obrane jajka, awokado, cebulę i majonez zblenduj na gładką masę;
- Dopraw do smaku;
- Tak przygotowaną pastę przechowuj w lodówce.
Zobacz także: Pyszny makaron z sosem pieczarkowym. Prosty sposób na lekki posiłek
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl