Spaghetti z orzechami włoskimi i parmezanem to pomysł na szybki obiad. Czas przygotowania jest bardzo krótki, a samo danie jest naprawdę pyszne. Taki obiad z pewnością zagości w waszych domach na dłużej.
Spaghetti z orzechami włoskimi. Potrzebne składniki:
- 400 g makaronu spaghetti
- 3 łyżki orzechów włoskich
- 150 g parmezanu
- 2 łyżki oliwy
- Starta skórka z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- Natka pietruszki
Spaghetti z orzechami włoskimi. Sposób przygotowania:
- Pokrusz orzechy
- Ugotuj makaron al dente w posolonej wodzie
- Na patelnię wlej oliwę i podsmaż czosnek
- Po chwili wrzuć pokruszone orzechy i startą skórkę z cytryny
- Odlej wodę z makaronu do filiżanki
- Odcedź makaron i wrzuć na patelnię, na której są podsmażone orzechy
- Dodaj wody z makaronu
- Smaż przez ok. 5 minut co chwilę mieszając
I gotowe! Spaghetti z orzechami włoskimi to danie bardzo proste w wykonaniu. Ważne, żeby nie przypalić czosnku, bo nada on gorzki smak całej potrawie. Na koniec posyp makaron startym parmezanem i pietruszką.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Zobacz także: Jak zrobić domowy makaron?