Krakersy owsiane prawdziwy hit! Nie dość, że robi się je w dosłownie moment, to doskonale nadają się na przegryzkę w czasie seansu filmowego, spotkania z przyjaciółmi czy choćby gdy masz intensywny dzień i wiesz, że nie będziesz miał/a czasu nic zjeść po drodze.
Krakersy owsiane wg Makłowicza. Składniki:
- 120 g płatków owsianych
- 100 g mąki
- łyżeczka soli
- łyżeczka kminku
- 80 g miękkiego masła
Krakersy owsiane wg Makłowicza. Wykonanie:
- Wszystkie składniki włożyć do malaksera i miksować przez chwilę.
- Do miksowanej masy dodać 2 łyżki wody, aż utworzą ciasto.
- Przełożyć ciasto na posypaną mąką stolnicę i cienko wałkować
- Pokroić w kwadraty, posypać grubą warstwą soli i piec w 180 st. na złoty kolor (ok. 5 min).
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl