Rydze można przyrządzić na wiele sposobów i z użyciem różnych składników. Te grzyby zapiekają z mozzarellą, smażą z boczkiem lub duszą w śmietanie. Proponujemy sprawdzony przepis na zapiekane rydze z użyciem składników, które na pewno macie w kuchni. Pyszna przystawka powstanie w kilkanaście minut!
Przepis na zapiekane rydze. Składniki:
- 300 g rydzów
- 100 g masła
- 1/3 szklanki mąki
- 150 ml śmietany
- 2 jajka
- pietruszka
- 100 g sera
Czytaj także: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Przepis na zapiekane rydze. Wykonanie:
- Rydze udusić z cebulką i doprawić przyprawami.
- Ułożyć warstwą na podpieczonym przez 10 minut w 200 stopniach słonym, kruchym cieście.
- Zalać od razu śmietaną 18 proc. z roztrzepanymi 2 jajkami, posiekaną pietruszką i startym serem.
- Na wierzch posypać też serem i jeszcze przez kwadrans pieczemy w 200 stopniach.
Czytaj także: Tak mało kalorii w cieście? Przepis na fit tiramisu
Zobacz także: Zebrał 6 kg grzybów. Po powrocie do domu przeżył szok
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl