Sernik przygotowuje się bez pieczenia i podaje na zimno. Smakuje najlepiej gdy schłodzi się go przez całą noc, a herbatniki odpowiednio namiękną.
Czytaj także: Tatar po węgiersku. Przepis z "Kuchennych Rewolucji"
Chatka Puchatka. Potrzebne składniki:
- 800 g twarogu na sernik (użyłam Piątnicę z wiaderka)
- 150 g cukru pudru 1 szklanka
- 100 g masła miękkiego
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżki kakao gorzkiego
- 36 sztuk herbatników
Czytaj także: Smak dzieciństwa. Przepis na karmelowe szyszki
Chatka Puchatka. Potrzebne składniki:
- utrzyj masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym
- do masła dodawaj po łyżce sera i za każdym razem miksuj
- masę podziel na dwie części i do jednej z nich dołóż kakao
- na folii aluminiowej ułóż trzy rzędy herbatników po sześć sztuk
- rozsmaruj na herbatnikach masę z i ułóż drugą warstwę herbatników
- wyłóż na wierzch białą masę i rozsmaruj
- unieś boki ciasta i zrób trójkąt
- ciasto zawiń w folię i schowaj do lodówki
- ciasto po schłodzeniu można polać polewą czekoladową
Zobacz także: Wuzetka z borówkami i galaretką. Pomysł na przepyszny deser
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl