Ten nietypowy sposób na przygotowanie szybkiego deseru zdradziła Natalia Maszkowska, uczestniczka programu "Masterchef" emitowanego na antenie TVN. Delikatny krem kawowo-czekoladowy przygotujesz z pomocą pustej butelki. Nie musisz więc brudzić miksera. Ten trik świetnie się sprawdzi, gdy akurat nie masz miksera pod ręką, bo np. spędzasz urlop na działce.
Składniki na krem kawowo-czekoladowy wystarczy przelać do pustej butelki i mocno potrząsać przez chwilę, aż krem zrobi się gęsty. Schłodzony deser wyśmienicie smakuje w gorące dni. Krem możesz podawać bez niczego lub z bitą śmietaną. Smacznego!
Przepis na deser kawowo-czekoladowy. Potrzebne składniki:
- 400 ml schłodzonej śmietanki 36 proc.
- łyżka kakao
- 3 łyżki cukru pudru
- 130 ml espresso
- pusta butelka
Czytaj także: Hit tego lata. Już nigdy nie zrobisz gotowanego bobu
Przepis na deser kawowo-czekoladowy. Sposób przygotowania:
- kakao wymieszaj z cukrem pudrem, zimnym espresso i dokładnie wymieszaj
- dobrze schłodzoną śmietankę przelej do pustej butelki o pojemności 1 l i dolej płyn kawowo-czekoladowy
- butelkę zakręć i potrząsaj aż deser zgęstnieje
- krem kawowo-czekoladowy przelej do pucharka i posyp odrobiną kakao