Rosół lepszy niż u babci? To możliwe? Według finalisty popularnego programu kulinarnego - tak. Wystarczy tylko zastosować się do jego wskazówek. Nie czekaj i zasmakuj tego wspaniałego dania już dziś!
Rosół lepszy niż u babci. Składniki:
- 1 pręga wołowa
- szponder
- połowa kurczaka
- kacze udo
- gęsie udo
- woda - ok. litr
- marchewka
- korzeń pietruszki
- ćwiartka selera
- cztery cebule
- 1 czosnek
- odrobina sosu sojowego
- odrobina soli kłodawskiej
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz czarny w ziarnach
- natka pietruszki
- 1 por
Czytaj też: One zdecydowanie nie są fit. Ale jakie pyszne! Przepis na ciastka z masłem orzechowym i preclami
Rosół lepszy niż u babci. Wykonanie:
- Do dużego garnka włóż mięso.
- Następnie zalej wodą.
- Gotuj na wolnym ogniu.
- W międzyczasie poszatkuj marchewkę, pietruszkę i seler.
- Całe cebule podsmaż na patelni, uważaj, żeby ich nie spalić.
- Dodaj do gotującego się mięsa.
- Gdy na wierzchu pojawi się osad, zbierz go łyżką.
- Następnie dodaj czosnek, sos sojowy, sól, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, natkę pietruszki i por.
- Gotuj jeszcze przez dwie godziny.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl